Web Analytics

ERVARINGEN

Versnellingstudio Erfgoed & Energie

Een zoektocht naar energie op dak met behoud van de culturele historische waarde

Duurzame energie voor grootse gebouwen. Het is een markt die nieuwe oplossingen nodig heeft. 
Denk bijvoorbeeld aan kloosters, fabrieken, kazernes en kastelen. In Brabant alleen al hebben we er zo een honderdtal. Het zijn bijzondere plekken waar de vonk overslaat als je er bent. Samen vertellen ze het verhaal van Brabant. En om dat te vrijwaren voor uw en onze kinderen, worden ze herbestemd. Dit was het thema voor een Versnellingstudio.

Bundelen van woningtypen brengt tempo in energietransitie

Een verkenning over woningtypen van Peter Linders als lid van het programma Uptempo van TKI Urban Energy

Spruitjeslucht, eentonig, massaal, onpersoonlijk en saai. Het zijn associaties die men vaak heeft bij de woningbouw en architectuur uit de periode van na de Tweede Wereldoorlog. Het is het directe gevolg van het feit dat er veel woningen in korte tijd en tegen lage kosten moesten worden gebouwd. Deze naoorlogse woningen zijn inmiddels verouderd en aan verbetering toe. Vooral het verduurzamen van deze woningen is een enorme opgave. Door echter deze woningen per type te bundelen, kan de markt hier een projectmatig aanbod voor maken.

Nieuwbouwstroom Drenthe

26 februari 2021

In opdracht van Woningcorporaties Actium, Domesta, Lefier, Wold & Waard, Woonconcept en Woonservice organiseren we een Versnellingstudio om met marktpartijen tot een bouwstroom te komen van 200 nieuwbouw woningen per jaar.

Politie Challenge

26 februari 2021

Op 13 juni 2018 zijn de Kwartiermakers in de Bouw in co-productie met JourneyWorks als winnaar gekozen uit de innovatie challenge huisvesting politie met modulaire ophoudruimten.

DAAG ONS UIT!

Hoe kunnen wij jou helpen? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je een vraagstuk voorleggen?
Vul dan onderstaand contactformulier in.

Postbus 5061
5201 GB EE  ‘s-Hertogenbosch
Nederland