Web Analytics

GESTART!

Drentse corporaties schalen op:
1000 nieuwe woningen voor de prijs van 750

Het betaalbaar bouwen van nieuwe woningen voor woningcorporaties kan anders! Zes corporaties en twee bouwbedrijven bundelen de krachten en gaan de komende vijf jaar samen 1000 betaalbare woningen bouwen. Door op te schalen hopen ze de kosten met 25 procent te kunnen drukken.

Innovatie en kostenbesparing door opschaling en samenwerking. Dat is de trend in de huidige bouw. Bouwstroom Drenthe heeft die boodschap begrepen. Sterker nog. Het geeft die ultieme wens van bouwers handen en voeten.

Zes corporaties en twee bouwers gaan de komende vijf jaar duizend betaalbare woningen bouwen. De samenwerking moet leiden tot een kostenbesparing van 25 procent. De twee betrokken bouwers zijn Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe Wonen Zwolle. In een manifest staat hoe ze ambities denken te behalen..

Woningcorporaties Actium, Domesta, Lefier, Wold & Waard, Woonconcept en Woonservice hebben het initiatief genomen de nieuwbouwvraag voor de komende 5 jaar te bundelen in een bouwstroom.

‘Potloden koop je toch ook samen in’
Het idee voor deze aanpak is twee jaar geleden ontstaan. Zes corporaties (Actium, Domesta, Woonservice, Woonconcept, Wold & Waard en Lefier) besloten toen om gezamenlijk woningen in te kopen.

“Als we gezamenlijk potloden of rioleringen kunnen inkopen, waarom dan geen nieuwbouwwoningen,” licht Jan van der Giezen van woningcorporatie Lefier toe in een persbericht. Onder leiding van Kwartiermakers in de Bouw is vervolgens bekeken hoe de betaalbaarheid van een nieuwe woning kan worden verbeterd.

“de komende drie maanden wil ik onze ambities en planning valideren met de markt, daarbij ben ik ook nieuwsgierig naar de behoeftes van marktpartijen om gezamenlijk tot slimme ideeën te komen”

Jan Willem Stevens

Manager vastgoedrealisatie @ Lefier

“Diverse malen hoor ik marktpartijen zeggen dat het mogelijk is om 20% goedkoper en 50% sneller te werken. Dan is mijn vraag vooral, wat er nodig is om dit gezamenlijk te organiseren”

Jan van der Giezen

Inkoop Adviseur @ Lefier

“Het Betaalbaar houden van huurwoningen kunnen we als woningcorporatie zeker niet alleen. Daar zijn nieuwe vormen van samenwerkingen maar ook ruimte voor vernieuwingen nodig”

Rob Hoogeveen

Manager Vastgoed @ Actium Wonen

© KMIDB

Amerikastraat 7-11
‘s-Hertogenbosch
Nederland