Web Analytics

DE SOK IS GETEKEND!

Samenwerkings-overeenkomst Bouwstroom Drenthe een feit.

In Bouwstroom Drenthe werken de Drentse corporaties Actium, Domesta, Woonservice, Woonconcept, Lefier en het Groningse Wold & Waard samen met marktpartijen Dura Vermeer en Trebbe Wonen.

De Drentse corporaties werken al sinds 2012 samen op het gebied van inkoop. ‘Deze inkoopsamenwerking wilden we uitbreiden naar de inkoop van betaalbare nieuwbouw’, vertelt Elles Dost, bestuurder van Lefier. ‘Om passende sociale nieuwbouwwoningen betaalbaar te houden willen we innovatie uit de markt halen, snellere doorlooptijden en besparen op de kosten. 

Om de uitvoering handen en voeten te geven heeft Bouwstroom Drenthe een zogenoemd vijvermanagementteam geformeerd. Hierin zijn de zes woningcorporaties, Dura Vermeer en Trebbe Wonen vertegenwoordigd en zij gaan als één team de bouwstroom ontwikkelen. 

Supertrots op dit team en de getekende samenwerking! Zij hebben de gezamenlijke urgentie 'het realiseren & betaalbaar houden van sociale nieuwbouw woningen' omarmd en zijn enorm intrinsiek gemotiveerd om een structureel veranderproces op gang te brengen.

Van project naar proces-Van transactioneel samenwerken naar ondernemend samenwerken van Strategie naar Concreet en bovenal heel veel plezier vanuit ieders rol!

Lees het gehele artikel Aedes via deze link.

“de komende drie maanden wil ik onze ambities en planning valideren met de markt, daarbij ben ik ook nieuwsgierig naar de behoeftes van marktpartijen om gezamenlijk tot slimme ideeën te komen”

Jan Willem Stevens

Manager vastgoedrealisatie @ Lefier

“Diverse malen hoor ik marktpartijen zeggen dat het mogelijk is om 20% goedkoper en 50% sneller te werken. Dan is mijn vraag vooral, wat er nodig is om dit gezamenlijk te organiseren”

Jan van der Giezen

Inkoop Adviseur @ Lefier

“Het Betaalbaar houden van huurwoningen kunnen we als woningcorporatie zeker niet alleen. Daar zijn nieuwe vormen van samenwerkingen maar ook ruimte voor vernieuwingen nodig”

Rob Hoogeveen

Manager Vastgoed @ Actium Wonen

© KMIDB

Postbus 5061
5201 GB EE  ‘s-Hertogenbosch
Nederland