VERKENNEN

VERKENNEN

Kwartiermaken

Een kwartiermaker gaat graag op verkenningspad. Daar waar de wegen nog onverhard zijn. En zoekt daar oplossingen waar nog  niemand aan heeft gedacht. Door in deze fase al een juiste match te maken met stakeholders en ontstaan er verbindingen die niet alleen kansrijk zijn maar ook concreet worden. Verkenningen voeren we uit in opdrachtgeverschap zonder onze onafhankelijkheid te verliezen.

Typologie analyse

In een wijk van een willekeurige gemeente staan veel typen woningen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een de typische doorzonwoning of aan vrijstaande woningen. Met een typologie analyse verkennen kwartiermakers de diversiteit van de woningen in een wijk en de typische teschnische kenmerken met als doel om uiteindelijk passende verduurzamingsoplossingen per typologie woning te kunnen aanbieden.

Datasafari

Start met de feiten en ga mee op data safari. Geen plan zonder een goede basis. Die basis wordt gevormd door data die al beschikbaar is maar vaak ( nog) niet met elkaar is gedeeld. Met de datasafari maken we alle beschikbare data die er is inzichtelijk. Wanneer we de data over elkaar heen leggen wordt direct zichtbaar waar kansen liggen. En waar samenwerking noodzakelijk is. Op deze wijze ontstaat op een natuurlijke manier een versnelling naar concrete acties. Met de feiten als ondergrond.
De datasafari is een workshop die een dagdeel beslaat. De workshop kan geïnitieerd worden door Gemeenten, woningcorporaties en of netwerkbeheerders. Het resultaat van de datasafari is altijd een kansrijk en realistisch scenario waarmee u de volgende dag aan de slag kunt gaan.

Onderzoek naar samenwerking in realisatieketen

Peter Linders heeft samen met Niels Rood in het programma Uptempo! een artikelen reeks gemaakt met de ontwikkelingen en rolveranderingen van realisatiepartijen in ketensamenwerking bij grootschalige energietransitie trajecten. 

Terugbelverzoek
Bel mij terug
Contact

Amerikastraat 7-11
‘s-Hertogenbosch

+31 (0) 84 43 000 51
info@kmidb.nl