Web Analytics

Overleven in de chaos

9 oktober 2019

ANNE is dé ontmoetingsplek voor iedereen die met frisse energie iets wil doen voor een gezonde toekomst van onze wereld. Het is een volledig experience centre rondom de energietransitie. Partijen kunnen op deze manier makkelijk hun kennis en ervaring met elkaar uitwisselen en geven een totale beleving aan de consument over wat je met je huis kunt doen op het gebied van energie.

Vier jaar geleden heeft de VN 17 duurzaamheidsdoelen vastgesteld over de hele wereld. Energietransitie is daar een onderdeel van. ANNE heeft deze thema’s in de breedte omarmd, omdat alleen de energietransitie te smal is. Daarom heeft ANNE een 18e doel omarmd, namelijk ‘Wat doet u?’. Er is een spiegel opgehangen in het duurzame gebouw in Utrecht waardoor mensen bewust worden van hun bijdrage aan de wereld. Hierdoor wordt iedereen meer bewust van hun impact en het steentje dat zij bijdragen aan een betere wereld.

Arthur Lippus, onze Chief Structure Officer, maakt hier deel van uit. Hij was zondag 29 september uitgenodigd bij de uitzending van VPRO Tegenlicht. Tijdens deze uitzending werd de aandacht gelegd op het overleven in de chaos. De wereld wordt steeds complexer en het is heel chaotisch. Hoe overleven wij hierin met alle informatie die op ons afkomt en alle doelen die worden gesteld? In de uitzending is psycholoog Damiaan Denys in dit onderwerp gedoken. Volgens hem is het maar net hoe je er zelf mee omgaat. Je kunt proberen om juist rust in de chaos te vinden en vanuit daar handelingsperspectieven voor jezelf, maar ook voor je omgeving te creëren. “We hebben een samenleving gecreëerd waar wij als mens eigenlijk niet meer aan kunnen voldoen” zegt Damiaan Denys. Zit de echte crisis in onszelf?

Tijdens de Meet-up van Tegenlicht op maandag 30 september is Arthur in de Bibliotheek in Utrecht het gesprek aangegaan met verschillende personen. Velen zijn er met enthousiasme en plezier mee bezig, terwijl ze toch weten dat je impact als individu beperkt is van het veranderen van de chaos in de wereld. Alle kleine beetjes helpen en dat is duidelijk naar voren gekomen tijdens deze Meet-up. Juist de kleine beetjes werken beter dan de meeste mensen denken. Iedereen wil helpen om elkaars energie te verhogen, dat is mooi om te zien.

© KMIDB

Amerikastraat 7-11
‘s-Hertogenbosch
Nederland