Web Analytics

Nu of Nooit | De makelaar als aanjager van energietransitie particulieren

6 oktober 2019

Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft het initiatief genomen voor een duurzame samenwerking met makelaars en marktpartijen.

Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft het initiatief genomen voor een duurzame samenwerking. Een samenwerking tussen makelaar, hypotheekadviseur, architect, energie-adviseur, aannemer en installateur. Rond de aan- en verkoop van een huis zien de partijen kansen voor het verduurzamen van woningen. Met elkaar maken zij het verkopers en kopers makkelijker met de juiste stappen door een concreet verbeteringsaanbod, inzicht in extra financieringsmogelijkheden en een lagere energierekening.

De samenwerkende partners gaan nu naar een fase waarbij de lessons learned getest gaan worden in de praktijk. Niet meer op kleine schaal maar in de gehele regio. Vanuit de rijksoverheid en brancheorganisaties zoals NVM zijn de ogen gericht op dit innovatieve programma. Het verduurzamen van je woning op het moment dat je deze net hebt aangekocht hebt, lijkt het juiste moment om particulieren mee te nemen in de energietransitie. Duurzaamheidsmaatregelen kunnen zo worden gecombineerd met de verbouwingsplannen die de kopers toch al van plan zijn.

Tijdens deze meetup gaan experts, ervaringsdeskundigen, makelaars, financiële adviseurs in gesprek met onder meer wethouder Mike van der Geld van de Gemeente 's-Hertogenbosch. Het zal een informatieve, inspirerende bijeenkomst worden. Met elkaar zullen nieuwe business modellen worden besproken die de energiestransitie binnen de particulieren woningmarkt versnellen. Het doel is om het netwerk van partijen die deel gaan nemen aan deze opschaling dan te formeren.

Zorg dat u erbij bent; Het is Nu of Nooit

  • Locatie: Civilion Next (naast SAP aan de A2)
  • Amerikastraat 7-9 's-Hertogenbosch
  • Tijdstip: 15:00 - 17:00 uur, daarna een afsluitende netwerk borrel.
  • Deze meetup is geheel gratis en valt onder het programma Innovatieve Aanpakken van het VNG.
  • Inschrijven via deze link

© KMIDB

Amerikastraat 7-11
‘s-Hertogenbosch
Nederland