Web Analytics

COLUMN

Utrecht zet alvast een tandje bij!
Even binnenkijken bij de Utrechtse Renovatieversneller

15 juli 2020, door Arthur Lippus

In de regio Utrecht zijn woningcorporaties samen met vastgoedonderhoudsbedrijven al enige tijd druk in de weer met een strategie waarmee ze snel, slim en robuust een substantiële bijdrage kunnen leven aan het klimaatakkoord. Het gaat om een alternatieve vorm van samenwerking, waarbij bestaande kennis over de huidige, verouderde woningvoorraad slimmer wordt ingezet.  Eerder falende en succesvolle projecten dienen als voorbeeld, waarbij medewerkers dankbaar gebruik kunnen maken van innovatieve technieken.
We staan nu aan de vooravond van het testen en opschalen, waarbij we dankbaar gebruik maken van de nieuwe landelijke regeling ‘Renovatieversneller’.
De Utrechtse partijen dienen een baanbrekend voorstel in en KMIDB begeleidt dit proces met haar Versnellingsstudio volgens de formule > Verkennen - Verbinden - Ontwikkelen - Lanceren.

Mandjes woningen met beeldherkenning . . .
Binnen de RWU zijn er een aantal corporaties aan de slag gegaan met de Utrechtse Renovatieversneller, ondersteund door de provincie. Gezamenlijk zijn de visie, uitgangspunten en doelstellingen geformuleerd. Ze zijn gestart met bestaande data van woningtypes om zo de juiste ‘mandjes’ te kunnen samenstellen met daadwerkelijk vergelijkbare woningen. Omdat pure cijfermatige data te beperkt zijn om woningtypes te kunnen onderscheiden is er een eerste proef gestart met complementaire beeldherkenning. Dit lijkt een veelbelovende methode.

Slim en snel verduurzamen voor C02-vrij wonen!
Het is duidelijk dat iedereen hiervan gaat profiteren, met name de bewoners als we het hebben over comfort en energiekosten. Dat woningcorporaties dit i.s.m. onderhoudsbedrijven moeten organiseren en realiseren is evident. Hoe en wanneer? Daarop geven wij u het antwoord.

Arthur Lippus

Wilt u ook effectief versnellen?
Bel mij (06 – 22 45 05 88), of maak een skype-afspraak om kennis te maken met ons team, ons gedachtengoed en de werkwijze van onze Versnellingsstudio.

Of kijk en luister naar de presentatie van Arthur (12:53 min), klik hier

© KMIDB

Amerikastraat 7-11
‘s-Hertogenbosch
Nederland