Web Analytics

WEBINAR 28 MEI 2020

MURENO RENOVEREN BIJ MUTATIE

In 45 minuten tips & tricks van deelnemers van het Mureno programma, Bergopwaarts Deurne

In een keer tientallen of misschien wel honderden woningen in bewoonde staat renoveren in een treintje werkt perfect als de woningen bij elkaar liggen, dezelfde eigenschappen hebben en bewoners ook akkoord gaan. In korte tijd wordt een heel complex duurzaam gerenoveerd. Maar wat als de woningen niet bij elkaar liggen?

Bij veel woningcorporaties liggen veel huurwoningen versnipperd tussen koopwoningen. Deze situatie wordt ook wel eens een gespikkeld bezit genoemd. 

Op weg naar verduurzaming is in één keer aangesloten gelegen woningen in één buurt in bewoonde staat renoveren in zo'n situatie dus niet aan de orde. En toch worden deze woningen die verspreid liggen in de wijken steeds vaker op mutatiemomenten verduurzaamd.

Hoe werkt het? Zodra een huurder uit een woning gaat, wordt deze gerenoveerd voordat een nieuwe huurder zich meldt. Deze aanpak vraagt om een strakke regie en goede afspraken tussen de woningcorporatie en de ketenpartners die de woningen in series of serie-van-één verduurzamen.

Meer weten over Uptempo! of dit webinair mail naar peter@tki-urbanenergy.nl

RESPONSE

Duur: 45 minuten
Moderator: Peter Linders namens Uptempo! (TKI Urban Energy)

74 deelnemers via platform Zoom
33% woningcorpraties
17% bouwbedrijven
17% onderhoudsbedrijven
2% installatiebedrijven
23% adviseurs
2% toeleveranciers
6% anders
Presentatie  downloaden  (2.4 Mb)

Help ons met uw feedback, dit is de link naar de 1 minuut vraag.

© KMIDB

Amerikastraat 7-11
‘s-Hertogenbosch
Nederland